martes, 22 de enero de 2013

LA PEL·LÍCULA MÉS BIZARRA DE LA HISTÒRIA DEL CINEMA: PLAN 9 DEL ESPACIO SIDERAL



El proper dimecres, 30 de gener, tindrà lloc a l'aula 420 del Campus Catalunya (19:00 h) un debat obert al públic per analitzar el film escollit pels nostres seguidors al Facebook com la pel·lícula més bizarra de la història del cinema: "Plan 9 del espacio sideral" (1959), del director cinematogràfic estatunidenc Ed Wood (1924-1978). La història narra com una estranya raça d'extraterrestres pretén envair la Terra resuscitant els morts per tal de crear un exèrcit. Davant l'encadenament dels assassinats, la policia decidirà investigar i combatre aquesta amenaça. 

Amb un pressupost de vora 60.000 dòlars, el film esdevingué en el seu moment un veritable fracàs d'audiència i de crítica, però amb el pas dels anys s'ha convertit en una fita entre els gèneres de ciència ficció i terror. Malgrat els seus ingenus efectes especials -pretesament volguts pel director- i l'inversemblant argument, el film pot despertar una certa simpatia en l'espectador, especialment si parem atenció al caràcter naïf dels decorats i caracterització dels personatges. Per tots aquests motius, us animem a assistir a aquest debat en què, no només comentarem el film, sinó que el posarem en relació amb les altres obres que vam poder visualitzar durant el cicle i establirem entre tots unes conclusions sobre per què, malgrat els seus escassos recursos i qualitat cinematogràfica, aquests films han esdevingut obres de culte entre els apassionats pel setè art. 

Recordeu! Dimecres 30 de gener, aula 420 del Campus Catalunya (19:00 h).

__________________________________________________________________________

El próximo miércoles, 30 de enero, tendrá lugar en el aula 420 del Campus Catalunya (19:00 h) un debate abierto al público para analizar el film escogido por nuestros seguidores en Facebook como la película más bizarra de la historia del cine. Se trata de"Plan 9 del espacio sideral" (1959), del director cinematográfico estadounidense Ed Wood (1924-1978). La historia narra como una extraña raza de alienígenas pretende invadir la Tierra resucitando a los muertos con el fin de crear un ejército. Ante la sucesión de los asesinatos, la policia decidirá investigar y combatir esta amenaza. 

Con un presupuesto de unos 60.000 dólares, el film devino en su momento un auténtico fracaso de audiencia i de crítica, pero con el paso del tiempo se ha convertido en un hito entre los géneros de ciencia-ficción y terror. A pesar de sus ingenuos efectos especiales -pretendidos por el director- y el inverosímil argumento, el film puede llegar a despertar una cierta simpatía en el espectador, especialmente si nos centramos en el carácter naif de los decorados y la caractertización de los personajes. Por esta razón, os animamos a asistir a este debate en el cual, no sólo comentaremos el film, sino que lo pondremos en relación con las otras obras que pudimos visualizar durante el ciclo y estableceremos entre todos unas conclusiones sobre por qué, a pesar de sus escasos recursos y calidad cinematográfica, estos films se han convertido en verdaderas obras de culto entre los apasionados por el séptimo arte.

¡Recordad! Miércoles 30 de enero, aula 420 del Campus Catalunya (19:00 h).

No hay comentarios:

Publicar un comentario