martes, 14 de mayo de 2013

ESCÀNDOLS CINEMATOGRÀFICS: EL IMPERIO DE LOS SENTIDOS (1976)

El proper dimecres 29 de maig tindrà lloc a l'aula 420 del Campus Catalunya un debat obert al públic per comentar "El imperio de los sentidos", del director japonès Nagisa Oshima (1932-2013).

Aquesta coproducció franconipona ha estat, per les seves elevades dosis de sexe i violència, censurada en nombrosos països. D'aquesta manera, per exemple, als Estats Units es prohibí la seva estrena al Festival de Cinema de Nova York de 1976 i al Japó no es pogué projectar durant molts anys. Actualment, s'exhibeix en televisió, però en una versió en què s'han suprimit moltes escenes. 

Aquest film ha estat escollit per concloure el cicle dedicat als escàndols cinematogràfics que des de l'Aula de Cinema vam organitzar el passat mes d'abril. A més a més, hem volgut retre un petit homenatge a un magnífic director de cinema que recentment ha traspassat. Mentre que altres realitzadors cinematogràfics coetanis s'encasellaren en el gènere polèmic, Oshima sapigué demostrar la seva mestria gràcies a la multitud de temes, gèneres i històries que tractà en les més de 50 pel·lícules, documentals i curts que realitzà al llarg de la seva trajectòria artística. 

Per aquest motiu, us animem a assistir a aquest debat tan interessant sobre una de les obres més conegudes i incidents del cinema oriental de les darreres tres dècades. 

Recordeu: A les 19:00 hores a l'aula 420 del Campus Catalunya.

Us hi esperem!
_____________________________________________________________________________

El próximo miércoles 29 de mayo tendrá lugar en el aula 420 del Campus Catalunya un debate abierto al público para comentar "El imperio de los sentidos", del director japonés Nagisa Oshima (1932-2013). 

Esta coproducción franconipona ha sido, por sus elevadas dosis de sexo y violencia, censurada en numerosos países. De este modo, por ejemplo, en los Estados Unidos se prohibió su estreno en el Festival de Cine de Nueva York de 1976 y en Japón no se pudo proyectar durante muchos años. Actualmente, se exhibe en televisión, pero en una versión en la que se han suprimido muchas escenas. 

Este film ha sido elegido para concluir el ciclo dedicado a los escándalos cinematográficos que desde el Aula de Cine organizamos el pasado mes de abril. Además, hemos querido hacer un pequeño homenaje a un magnífico director de cine que recientemente ha traspasado. Mientras que otros realizadores cinematográficos coetáneos se encasillaron en el género polémico, Oshima supo demostrar su maestría gracias a la multitud de temas, géneros e historias que trató en sus más de 50 películas, documentales y cortos que realizó a lo largo de su trayectoria artística. 

Por ese motivo, os animamos a asistir a este debate tan interesante sobre una de las obras más conocidas e incidentes del cine oriental de las últimas tres décadas. 

Recordad: A las 19:00 horas en el aula 420 del Campus Catalunya. 

¡Os esperamos!

No hay comentarios:

Publicar un comentario